BFTG Taxi Velencei-tó tarifa táblázat

BFTG Taxi Székesfehérvár, Taxi Dunaújváros, Taxi Velencei-tó tarifa / viteldíj táblázatA BFTG Taxi tarifái állandóak. Annak megváltoztatására csak nagyon indokolt esetben kerül sor, amiről utasainkat, igyekszünk a leghatékonyabban tájékoztatni. Arra törekszünk, hogy utasaink nem csak kényelmesen, biztonságosan utazzanak, hanem a taxi viteldí­j is, minden esetben korrekt és kiszámítható legyen. A viteldíj, vagyis a taxi díja, általában az adott város vagy régió taxi szabályozási hatóság által meghatározott tarifák alapján kerül kiszámításra. A tarifák változhatnak városonként és országonként is, így fontos az adott helyen érvényes szabályokat és tarifákat ellenőrizni. Általában a taxi viteldíj, vagy taxi tarifa több tényező együtteséből áll össze.
  1. Távolság: A megtett távolság gyakran az egyik fő tényező, amely hatással van a viteldíjra. Általában a távolságot méterben vagy kilométerben mérik.
  2. Idő: Az idő is szerepet játszhat a dí­jszámí­tásban. Például, ha dugóban áll a forgalom, és a taxi hosszabb ideig tart eljutni a célhelyre, akkor ez a késés is felárként szerepelhet a dí­jban.
  3. Alapdí­j: Egyes helyeken egy fix alapdí­jat is felszámí­thatnak a taxisok, amelyet a beszállás pillanatában kell kifizetni, és ez már tartalmazza a meghatározott távolság vagy idő egységárát.
  4. Kiegészí­tő dí­jak: Különféle kiegészí­tő dí­jakat is felszámí­thatnak, például reptéri illetéket, poggyász dí­jat vagy éjszakai felárat.